Aktar Adem
Aktar Adem'e Hoş Geldiniz.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Join the forum, it's quick and easy

Aktar Adem
Aktar Adem'e Hoş Geldiniz.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Aktar Adem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sumak ve Yararları.

Aşağa gitmek

Sumak ve Yararları. Empty Sumak ve Yararları.

Mesaj  Engin Kıran Ptsi Ağus. 31, 2009 9:18 pm

Sumak ve Yararları. Eldes_sumak1

Familyası: Anacardiaceae
İlmi Adı: Rhus coriaceae
Fransızca: Sumac
İngilizce: Sumach
Almanca: Sumach
Kullanılan Kısmı: Kurutulmuş olgun meyvası
Kullanılışı: Tehlikesiz olduğundan demlendirerek koyuca bir çay gibi içilir.
Mutfakta Kullanılışı: Güney Anadolu`ya has bir baharattır. Ekşi bir tadı olup salatalarda (yeşil salatalar, domates, taze soğan) ve genellikle yoğurtlu kebaplarda kullanılır. Sumak ekşisinin antiseptik özelliği nedeniyle salatalarda kullanılmasında yarar vardır. Salatalara özellikle çeşni verir. Sertçe olan tohumu dişleri rahatsız ettiğinden genellikle toz halinde kullanılır. Yemeklere, genellikle zeytinyağlılara serpilir; tadı mayhoş ve ekşimtıraktır.
Estetik Açıdan: Yeri yoktur.
Ek Bilgi: Diğer adı: Somak, tetri, tekri. Sumağın çok çeşitleri vardır; birçokları zehirlidir. Okuyucu olgun meyvaları kendi toplayacaksa, bunların yenen cinsten olduğuna
Engin Kıran
Engin Kıran

Mesaj Sayısı : 58
Kayıt tarihi : 31/08/09
Yaş : 45

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz